skimmelsvamp

Skimmelsvamp
Hvis du har mistanke om, at din bolig er angrebet af skimmelsvamp, er det vigtigt at få det undersøgt, da skimmelsvamp i boliger kan gøre mennesker syge.

Skimmelsvamp nedbryder ikke træværket i boligen, sådan som for eksempel ægte hussvamp gør. Skimmelsvampe i boligen kan derfor ikke føre til, at bygningen kan bryde sammen. Men skimmelsvampene er dog heller ikke helt uskadelige for dit hus. De kan f.eks. give grimme og ildelugtende misfarvninger på væggene, som ikke er lige er til at fjerne.

 

-Luftmåling
Skimmelsvampe i luften kan f.eks. måles ved hjælp af et luftgennemstrømningsapparat. Ved denne metode sætter spor fra skimmelsvampe sig på dyrkningsplader, og det er derefter muligt at bestemme antallet af forskellige skimmelsvampekolonier. Resultat af målingen kommer i løbet af fire-seks dage.

 

-Mycometer-test
En anden meget anvendt metode, når der skal testes for skimmelsvamp, er den såkaldte Mycometer-test. Testen foregår ved at man tager en steril vatpind og kører den hen over den overflade, som man mistænker for at have skimmelsvamp.Vatpinden puttes ned i en steril væske og analyseres enten på stedet med det samme eller på et laboratorium. Ved en Mycometer-test registreres enzymer fra skimmelsvampe, som evt. findes på den undersøgte overflade.

 

-Aftryksplade
En aftryksplade er en plade med et vækstmedium, dvs. et organisk materiale, som skimmelsvampene godt kan lide. Pladen trykkes mod den overflade, hvor der forventes, at der er skimmelsvamp. Der foretages en kontrol på en overflade, hvor man ikke tror, der er skimmelsvamp. Aftrykspladerne sendes til et laboratorium, hvor de dyrkes.
På laboratoriet tælles svampekolonierne, og de forskellige typer skimmelsvamp bestemmes. På den måde er det muligt at skelne mellem de skimmelsvampe, der findes naturligt i luften (de luftbårne), og de bygningsrelaterede skimmelsvampe.

 

 

Måling af skimmelsvamp
Der anvendes tre metoder til måling af skimmelsvamp.

Behandling af skimmelsvamp
For at fjerne skimmelsvamp er man nødt til at fjerne årsagen til skimmelsvampen, nemlig fugtproblemerne. Så kontakt os, så vi kan hjælpe dig af med skimmelsvampen.

*Vi samarbejder med Teknologisk Institut

Skriv til os

Top